Detaljer:
Ursprung och historia av svarta bönor
Den svarta bönan används flitigt i det mexikanska köket. Ofta som ersättning för den normala bruna bönan. Med sin svarta färg, köttiga konsistens och storlek (mindre än den bruna bönan) är den ett speciellt utseende. Smaken är svampliknande.
Egenskaper:
Den svarta bönan är packad med magnesium, tiamin, folsyra, B-vitaminer, antioxidanter (antocyaniner), protein och fibrer. Dess höga protein- och fiberinnehåll gör den till en utmärkt köttersättning med den stora fördelen att kolhydraterna fördelas jämnt. Den svarta bönan kan förädlas bra i vegetariska rätter, soppa eller som ersättning för den bruna bönan.
Energy (kcal/kJ) | 341 kcal / 1425 KJ |
---|---|
Proteins | 21,6 g |
Carbohydrates | 47,1 g |
Fat | 1,42 g |
Saturated Fats | 0,37 g |
Fibers | 15,2 g |
Sodium | – |
Salt | 0,0125 g |
Recensioner
Det finns inga recensioner än.