Tallbarrsteet har en lätt syrlig, uppfriskande smak.
Att göra tallbarrste är enkelt och du behöver bara barren och ett filter för att göra teet.
Skölj nålarna med vatten
Lägg ca 4,5 gram tenålar i ett tefilter/infuser. Om det inte passar, skär dem på mitten.
Placera filtret i en kopp
Häll i nykokt (filtrerat) vatten.
Håll den i 7-10 minuter (ju längre du låter den dra, desto starkare blir smaken).
Iste av tallbarr
C-vitamin bryts ned vid temperaturer över 30 grader, men detta sker ganska gradvis. Du kan också blötlägga tallbarrarna i vatten på 30 grader i en timme för att göra ”iste”. På så sätt bevarar du till fullo de goda egenskaperna i nålarna. Använd helst filtrerat eller källvatten.
Tallbarrste görs av barr från tall & gran. En tall är ett barrträd med gröna barr och trädet förekommer naturligt på torra och oftast infertila jordar på hela norra halvklotet. Tallbarrarna samlas in på sommaren och torkas i luften.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.