Dryck
Kryddor som passar till dryck
Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci.
Hibiskus
- Syrlig
- Röd färg
- Aromatisk
Hibiskusblomman är populär i smaksatta teer, därför att den är djupt aromatisk och har en vacker röd färg. Smaken är något syrlig så att man sötar den ofta.Man kan dricka teet både varmt och kallt.
Kamomill
- Mild
- Antiinflammatorisk
- Lugnande
Kamomillte anses hjälpa mot förkylning och är antiinflammatorisk. Den har mycket antioxidanter och är en populär medicinalväxt.
Svart te
- Stark
- Populär
- Hälsosam
Svart te är en populär dryck världen över och är vanligt både som löste och i påse. Det är vanligt att dricka det tillsammans med socker och mjölk.
Grönt jasminte
- Stark
- Populär
- Hälsosam
Mild, len och fyllig smak. Jasminte är en populär måltidsdryck i Kina. Jasminte kan användas som ingrediens i matlagning för att ge smak och färg åt söta rätter till exempel. Används för att smaksätta sylt och marmelad, liksom i en uppfriskande sorbet.
Grönt te
- Stark
- Populär
- Hälsosam
Mycket gott och milt te. Vanlig måltidsdryck i Japan och är mycket hälsosam med mycket antioxidanter.
Kanel kassiachips
- Söt och en aning bitter
- Pepparaktig smak
- Kryddblandningar
Söt och varm med lite bitter, pepparliknande eftersmak. Det finns två olika kanelsorter, den ena är Ceylonkanel och den andra är Kassiakanel. Kassiakanel har kraftigare smak än Ceylonkanel men är något bittrare och färgen är mörkare. I Sverige använder vi kassiakanel – ceylonkanel som räknas som äkta kanel, är mindre vanlig hos oss. Kanel passar både till söt mat och kött.
I Nordafrika och Mellanöstern används kryddan i kötträtter och i Grekland har man kanel i den traditionella grytan stifado. I Indien använder man kanel till allt möjligt och barken brukar ingå i masala. Man brukar inte skilja på kanel och kassia, de kan användas vilken som. Smakerna är mycket lika och de flesta känner inte skillnaden, särskilt då kryddan är blandad med många andra ingredienser, som i bakverk till exempel.
Vi erbjuder ett antal ekologiska kanelprodukter. Kassiakanelchips från Vietnam, kassiakanel grovmalen från Indonesien, ceylonkanelpulver från Madagaskar och 3 inch ceylonkanelstång från Sri Lanka.
Chai Spice
- Indien
- Te
- Smaksättare
Från Indien. Den smaksätter vanlig té ofta tillsammans med varm mjölk och socker.